maandag 24 mei 2010

Pavlova op Tweede Pinksterdag.


Gisteren sinds lange tijd weer eens pavlova gemaakt. Althans, geprobeerd te maken. Voor wie niet weet wat pavlova is: Stijfgeklopte eiwitten met suiker, gebakken tot een taartgroot schuimpje in de oven, besmeerd met ongezoete slagroom en daar overheen fruit.
Om mooi schuim te krijgen, moet je eerst de eiwitten kloppen en dan pas rustig de suiker er doorheen mengen.
Ik heb er te snel de suiker doorheen gegooid, waardoor de eiwitten niet mooi stijf werden. Ik heb het mengsel wat er van was geworden in kookringen op de bakplaat gegoten en zo toch nog iets van schuimpjes weten te creëeren. Die schuimpjes heb ik verkruimeld in glazen, vermengd met ongezoete opgeklopte slagroom en vers fruit. Het werd op deze manier een Eton Mess i.p.v. pavlova. Het was wél heel erg lekker.
Maar vandaag een nieuwe poging, weer eiwitten uit de vriezer gehaald en deze keer is het wél gelukt.
Die eiwitten hou ik meestal over als ik mayonaise maak. Ik vries de overgebleven eiwitten dan in zakjes in. Op dit moment ben ik bezig om de vriezer weer eens leeg te eten, want hij puilde uit en er moet ook weer in vernieuwd worden. Dus echt koken zit er deze tijd even helaas niet in, maar een dessert af en toe wel. A.s. vrijdag haal ik mijn biologische groentetas weer op, na twee weken diepvriespauze, en ik kijk er naar uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten