zondag 10 april 2011

De eerste bbq van dit jaar!

Het was heerlijk weer gisteren, bijna net zo mooi als vandaag en dus een prachtige dag om weer eens de barbecue uit het vet te trekken. Nou ja, barbecue, het is meer een barbecuetje, want het is een maar klein gevalletje. Maar groot genoeg voor ons, want we waren gisteren maar met z'n drietjes.
Ik heb wat ribkarbonades gekocht en Kookman heeft die in blokjes gesneden.
De marinade heb ik gemaakt van: ketjap manis, sambalsaus (een zeer hete, zoute saus van de toko, ideaal voor marinades), knoflook, zonnebloemolie, ketoembar, djinten en djahé.

Dit mengsel heeft zo de hele middag staan marineren.
Kookman heeft de pindasaus gemaakt met grove pindakaas met stukjes noot, ketjap manis, een rood uitje, veel knoflook, veel sambal tjabé rawit en veel sambalsaus. We houden hier nogal van zeer heet eten.
's Avonds de barbecue aan gestoken, sateetjes erop, pindasaus op een rechaud op tafel en een mandje met Turks brood. We hebben heerlijk gegeten!

En zoals altijd als hier de barbecue ontstoken wordt: een lekker banaantje na afloop. Als zoete finale leggen wij dan per persoon een banaan op het rooster en we laten die liggen tot de schil zwart is en de binnenkant zacht aanvoelt. Dan de banaan op een bordje, de schil opensnijden en de inhoud een beetje prakken. Vervolgens kan je eroverheen doen wat je maar lekker vindt: bruine basterdsuiker, rum, grand marnier, enz.
Wij deden er gisteren Golden Syrup met Rum & Festive Fruits smaak op. ook heel erg lekker.


Misschien niet zo fotogeniek zo'n banaan van de barbecue, maar geloof me, zeker de moeite waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten